top of page
Yapay zeka

Dijital Dönüşüm Destek Programı

Dijital Dönüşüm Destek Programı ile teknolojik ürün ve çözümlerin işletme süreçlerine entegre edilmesi ile işletmelerin üretim ve tedarik zinciri süreçlerini iyileştirerek verimliliklerini artırmak, küresel rekabette üstünlük kazandırmak ve Türkiye'nin teknolojik yetkinliğini yükselterek katma değerli ürünler üretilmesi amaçlanmaktadır.

Dijital Dönüşüm Destek Programı Şartları Nelerdir ?

Destek Kapsamı

Dijital Dönüşüm Destek Programı ile teknolojik ürün ve çözümlerin işletme süreçlerine entegre edilmesi ile işletmelerin üretim ve tedarik zinciri süreçlerini iyileştirerek verimliliklerini artırmak, küresel rekabette üstünlük kazandırmak ve Türkiye'nin teknolojik yetkinliğini yükselterek katma değerli ürünler üretilmesi amaçlanmaktadır.

Program ile imalat sanayinde en az 5 yıldır faaliyet gösteren KOBİ’ler ve büyük işletmeler desteklenecek olup program ile dijital dönüşüm yolculuğuna başlamış veya dijital olgunluk seviyesinde ilerlemiş rekabetçi işletme sayısının artırılması hedeflenmektedir.

Program kapsamında verilecek destekler ile;

•  İş süreçleri dijitalleştirilerek maliyetler azaltılacak,

•  Daha az kaynak kullanımı ile daha hızlı ve verimli üretim sonucu maliyetler düşürülecek,

•  Üretim süreçleri daha sıkı kontrol edilerek hata oranı azaltılacak ve kalite artışı sağlanacak,

•  Müşteri memnuniyeti artırılacak,

•  İşletmelerimiz küresel pazarda daha rekabetçi olacak,

• Teknoloji tedarikçilerimiz ulusal/uluslararası teknoloji şirketleri ile iş birliği yaparak ürün geliştirme bilgi ve yetkinliklerini geliştirecektir.

Bu bağlamda, ülkemizde dijitalleşmeye ve yenilikçiliğe dayalı bir ekonomik düzen tesis etmek amacıyla Dijital Türkiye vizyonunun ve Milli Teknoloji Hamlesinin ortak hedefleri kapsamında hayata geçirilen Dijital Dönüşüm Destek Programı Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından yürütülür.

Destekler

Yeni Teşvik Sistemi ile Dijital Dönüşüm Yatırımlarınızı Güçlendiriyoruz!

👉 “Dijital Dönüşüm Destekleri” kapsamında sunulan avantajlar:

Asgari Yatırım Tutarı: 1 ve 2. Bölgelerde : 12 Milyon TL,  3., 4. 5. 6. Bölgelerde ise 6 Milyon TL 'dir. / Asgari 50 milyon TL tutarındaki yeşil dönüşüm programı ve dijital dönüşüm programı kapsamında desteklenecek yatırımlar, bu maddede belirtilen değerlendirme süreci olmaksızın Stratejik Hamle Programı kapsamında desteklenebilir.

🌟 Teknolojiyi iş süreçlerinizin merkezine taşıyın, verimliliğinizi artırın ve rekabet gücünüzü yükseltin. Bu fırsatı kaçırmayın!

İşlemleri bilgisayarlı sistemler tarafından kontrol edilen ve / veya uygun sensörler ve sürücüler tarafından yönetilen sermaye malları

 

  • Robotlar, işbirlikçi robotlar ve çoklu robot sistemleri

  • Sanayi sektöründe kullanılan 3 boyutlu yazıcı tekniği ile çalışan katmanlı imalat makineleri

  • Parçaların yüklenmesi/boşaltılması, taşınması, tartılması ve/veya sınıflandırılması için yarı/tam otonom makineler, araçlar ve cihazlar

  • Mevcut işletme unsurlarının dijital kontrolü, bilgi işlem sistemlerine entegrasyonu veya diğer unsurlarla siber etkileşimi için kullanılan donanımlar

  • Mevcut makinelerin endüstriyel nesnelerin interneti (IIOT) teknolojisi ile donatılmasına ve fabrika içi diğer sistemler ile entegrasyonuna yönelik ekipmanlar

* Bu başlıkta yer alan makine, cihaz ve sistemlerin aşağıdaki niteliklerden en az üçüne sahip olması gerekmektedir. Söz konusu makine, cihaz ve sistemlerin Tür Belgesine sahip olması halinde ise aşağıdaki niteliklerden en az birine sahip olması yeterlidir.

I. CNC (Bilgisayar Sayısal Kontrolü) ve / veya PLC (Programlanabilir Mantık Denetleyicisi) ve /veya IPC (Endüstriyel Bilgisayarlar) (Programlanabilir Mantık Denetleyicisi) ile kontrol edilebilme

II. Fabrikadaki diğer unsurlar ve/veya fabrika yönetim bilgi işlem sistemlerine entegrasyon ile uzaktan yönetilebilme

III. Uygun sensör setleri aracılığıyla çalışma koşulları ve süreç parametreleri açısından sürekli izlenebilme

IV. Uzaktan teşhis ve/veya uzaktan bakım ve/veya uzaktan müdahale edilebilme

metalik Yapısı

DDX Nedir?

Dijital Dönüşüm Olgunluk Değerlendirmesi (DDX), işletmelerin dijital dönüşüm süreçlerindeki mevcut durumlarını değerlendirmek ve bu dönüşümdeki olgunluk seviyelerini belirlemek için kullanılan bir çerçevedir. Bu değerlendirme, işletmelerin dijitalleşme stratejilerini geliştirmelerine ve uygulamalarına rehberlik eder.

DDX, işletmelerin dijital dönüşüm süreçlerini çeşitli boyutlarda değerlendirir ve işletmenin hangi aşamada olduğunu anlamasına yardımcı olur. Bu değerlendirme çerçevesi, işletmenin dijital stratejilerini optimize etmek ve dijital dönüşüm yol haritasını netleştirmek için kullanılır.

İnceleme ve Sorgulama Kategorileri

DİJİTAL DÖNÜŞÜM PROGRAMI

TUSSIDE-Dikey.png
sanayi bakanlığı

TÜBİTAK TÜSSİDE tarafından geliştirilen DDX Dijital Dönüşüm Değerlendirme Modeli, işletmeleri DDX Danışman Havuzunda yer alan Dijital Dönüşüm Danışmanlarıyla bir araya getirerek işletmelere dijital dönüşüm yolculuklarında rehberlik etmeyi amaçlamaktadır.

bottom of page