top of page

Yatırım Teşvik Belgesi

Herkese Açık·8 üye

Güneş Enerjisi Yatırım Teşvik Belgelerinin Kapatma Süreleri Şarta Bağlı Uzatıldı.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2025/04/20250419-6.htm 28 Şubat 2025 tarihine kadar yatırım teşvik belgeleri güneş elektrik enerjisi kapsamında olan ve tamamlama vizesi başvurusunda bulunması gereken teşvik belgesi sahiplerine, eğer bu tarihten önce yatırımlarına ilişkin gerekli izin, onay, kabul gibi işlemler için ilgili kamu kurum veya lisanslı dağıtım şirketlerine başvuru yaptıklarını belgeleyebilirlerse, başvuru süresi 31 Mayıs 2025’e kadar uzatılıyor.

Bu hüküm, sahada fiili olarak yatırımı bitirmiş ama resmi işlemleri yetiştiremeyen firmalar için bir can simidi anlamı taşıyor. Ancak dikkat edilmesi gereken husus, bu süreden yararlanabilmek için belgeli başvuru yapılmış olması şartı. Yani, yatırımın tamamlanmasına yönelik sürece dair başvuruların 28 Şubat’tan önce yapıldığı resmi yazılar, başvuru fişleri veya barkodları, protokoller gibi belgelerle kanıtlanması gerekiyor.

Bu geçici madde, özellikle elektrik, doğalgaz bağlantı izinleri, yapı kullanma izinleri veya geçici kabul süreçleri gibi kamudan onay bekleyen yatırımlar açısından büyük önem taşıyor. Örneğin, bir yatırımcı 25 Şubat 2025 tarihinde elektrik dağıtım şirketine bağlantı talebinde bulunmuşsa ve bunu belgeleyebiliyorsa, yatırım tamamlama vizesi için başvurusunu 31 Mayıs 2025’e kadar yapma hakkı elde edecek.

Dolayısıyla, bu değişiklikle birlikte teşvik belgesi sahiplerinin mevcut yatırım süreci belgelerini gözden geçirmeleri, yapılan başvuruların belgelerini saklamaları ve 28 Şubat 2025 öncesinde kamuya yapılmış işlemleri belgelemeleri kritik hale gelmiş durumda. Aksi halde, bu esneklikten yararlanma şansı olmayabilir. “Geçiş hükmü

GEÇİCİ MADDE 6- (1) 8 inci maddenin ikinci fıkrasının (e) bendinde 28/2/2025 tarihinden önce olarak tanımlanan yatırım tamamlama vizesi son müracaat tarihi, 28/2/2025 tarihinden önce düzenlenmiş yatırım teşvik belgeleri için, yatırımın tamamlanmasına yönelik gerekli izin, onay, kabul işlemleri için anılan tarihten önce ilgili kamu kurum ve kuruluşları ya da kamu lisansı altında faaliyet gösteren dağıtım şirketlerine başvuru yapıldığının tevsik edilmesi halinde, 31/5/2025 olarak uygulanır.”

16 görüntülenme

Hakkında

Yatırım Teşvik Belgesi Bilgilendirme ve Paylaşım Grubuna Hoş...

Üye

bottom of page